Udgivet i Gaveideer

4 gaveideer til studenten, der gerne vil være programmør efter sommer

Af Studentergaver.dk

Foråret er kommet, og dette betyder også, at studentertiden er ved at nærme sig. Så er det igen tid til at finde på gaver til de nye studerende i familien, og det skal jo gerne være gode gaver, når det er til sådan en stor en-gang-i-livet fest.  

Det er dog ikke altid lige til at skulle finde på den bedste gave. Især, hvis du ikke syndes det, er fedt bare at give penge. For at hjælpe dig på vej, er der her samlet en liste med fire fede gaveidéer til, hvis du skal til en studenterfest med en ung person, som ønsker at blive programmør i fremtiden.  

Derudover, så kan du også blive mere klar på, hvad en programmør egentlig er, da dette er vigtigt at vide, hvis man skal finde den bedste gave.  

Hvad er en programmør? 

Definitionen på en programmør er i sig selv ikke så svært at forstår. En programmør er nemlig en person, som udvikler computerprogrammer gennem kodning.  

Det er selve faget, der er ret svært, da man skal have styr på rigtig mange kodesekvenser på en gang og prøve på at få dem til at passe sammen. Det er et fag, som kræver rigtig meget tid og træning, før man virkelig har fået godt styr på det.  

Man kan også udvide faget yderligere, og så kan man for eksempel blive software udvikler hvilket er en person, som har overblikket over hele projektet og ikke kun holder sig til kodningen. 

Fire fede gaveidéer, som man ikke kan gå galt i byen med!  

Uanset, om personen vil være programmør eller software udvikler, så er det en ambitiøs uddannelse, som bestemt ikke er for alle. Derfor skal det da også fejres, at den studerende allerede ved, hvad de vil og ved, at dette er uddannelsen for dem.  

Derfor er der her fire gaveidéer, som med garanti vil være et hit hos en fremtidig programmør. 

1. Gavekort til IT-kurser online 

Den første gaveidé er at give personen et gavekort til online kurser, som omhandler programmering. På den måde kan de få et forspring hen over sommerferien eller under deres sabbatår og måske føle sig ekstra klar til at starte på den nye uddannelse.  

Derudover, så vil det vise personen, at du støtter deres valg af uddannelse og gerne vil hjælpe dem med at opnå det de dømmer om. Det vil helt klart være et hit.  

2. Penge til nyt udstyr 

En anden ting, som alle former for programmører skal bruge meget af, er udstyr. Man skal nemlig have en rigtig god computer, som kan trække mange programmer, og det er bestemt ikke enhver laptop fra Elgiganten, som kan klare dette.  

Mange programmører, og generelt folk interesseret i computere, kan ofte godt lide at bygge deres egen computer. Derfor er det en god idé at give lidt penge til dette specifikke formål. Man kan eventuelt lave en lille computer ud af pap, for at signalere, hvad pengene gerne skal bruges på. 

3. Et ny keyboard 

Noget der også er enormt vigtigt for mange programmører, er at have et godt keyboard, da de skal bruges rigtig meget. Man skal også have nem adgang til mange tegn, som andre måske ikke bruger nær så meget.  

Det er dog svært at vurdere, hvad det helt rigtige er. Derfor er det en god ide at høre studenten, om hvad de vil have, og om det overhovedet er en gave de er interesseret i.  

4. En gavepakke med ting, der hentyder til en programmør 

En sidste sjov gaveide kunne være at lave en kurv med en masse småting, der refererer til det at være programmør. Dette kunne laves i forbindelse med at give penge, og kurven kunne for eksempel indeholde: 

  • T-shirts og/eller krus med sjove vendinger om at være programmør. 
  • En lille figur, som sidder ved en computer. 
  • Plakater omkring programmering. 
  • Meget andet.  

Det behøver ikke være svært at finde på en god gave.  

Det er selvfølgelig altid lidt svært at finde på en god gave. Især hvis personen er meget interesseret i et område, som man ikke selv ved så meget om, men det er ikke umuligt.  

Tit skal man bare lige have et lille skub i den rigtige retning og uanset hvad, så vil studenten sætte pris på, at du er interesseret i vide mere om det de gerne vil med resten af deres liv og støtter dem.