7 gode gaver der kan hjælpe med SU budgettet

7 gode gaver der kan hjælpe med SU budgettet

Er du på SU og oplever nu, med de stigende priser på stort set alt fra strøm, varme, benzin, fødevarer, flyrejser og tøj, at det kan være ekstra svært at få pengene til at række? Så er du langt fra den eneste, der oplever dette. Det særlige ved at være på SU er, at SU´en ikke er fulgt med de stigende priser, og samtidig er der en beløbsgrænse for, hvor meget man må tjene ved siden af sin SU via et studiejob.

Derfor har studerende en grænse rent økonomisk for, hvilket råderum der er til hver måned, og dette kan give ekstra store udfordringer i denne svære tid med inflation og økonomisk krise. Her ser vi derfor på, hvordan man kan få eller give 6 gode gaver, der kan hjælpe på et stramt SU budget. Så fortvivl ej, og læs med her til ny gaveinspiration. 

Spar på strømmen

Kan man virkelig få en gave, der hjælper med at spare på strømmen? Ja, det kan man godt. Man kan for eksempel få en El måler, der måler hvor meget en stikkontakt bruger i strøm. På denne måde kan du altid holde øje med, hvor stort dit forbrug er, og dermed mindske det i de tidspunkter på døgnet, hvor der højeste priser. Det er også muligt at få nogle spare pærer som er LED pærer.

Disse er med til at spare på strømmen i alle de lamper, som du sætter dem i, og dermed kan du mere roligt tænde for dem, uden at tænke på, at de er store strømslugere. Det er også muligt at få en timer på sine lys, så de tænder og slukker automatisk, for eksempel hvis du glemmer at slukke for lyset, og dermed forbruger mere strøm end du har brug for. Så kan det være rentabelt med en timer, der er indstillet til at slukke lyset efter en selvvalgt tidsperiode. 

Gavekort der luner 

Et gavekort til et supermarked som Menu eller et gavekort til wellness, fitness, restaurantbesøg eller biograftur er alt sammen noget, der giver til forkælelsen, og som er meget kærkomment i en tid, hvor man måske ikke under sig selv at bruge penge på ting som film og massage.

Et gavekort til et supermarked kan også gå til hverdagens almindelige madindkøb, og dette kan virkelig mærkes på budgettet, hvis man har lidt ekstra luft i økonomien til at købe nogle lidt lækrere ting som fisk, kød og en lækker shampoo. Det er ofte ikke så meget, der skal til, før man føler, at man alligevel lever nogenlunde normalt, og lige som før. 

Gavekort til madspilds apps 

Der kan også gives et gavekort til de madspilds apps, der findes på markedet. Dette betyder, at du som studerende både kan leve bæredygtigt i forhold til at bekæmpe madspild, og samtidig virkelig få noget lækker mad for billige penge. En madspilds app fungerer på den måde, at du downloader appen, såsom Too Good to Go og herefter markerer, i hvilken radius, du ønsker at kunne købe et måltid. Herefter kommer appen med forslag til restauranter, cafeer, bagerier, supermarkeder osv. der er med i konceptet. Her kan du se en liste over det, som de udbyder.

Det kan være alt fra drikkevarer, hele måltider, sushi, frugt og grønt, bager brød og kager og mejeriprodukter og sandwich. Alle disse fødevarer ville ellers være blevet smidt ud, og de er altid indenfor sidste holdbarhedsdato, så du kan trygt spise og drikke det. Du reserverer her et måltid og appen giver et tidsrum, hvori du kan hente måltidet. Når du møder op, har stedet som regel pakket det til dig og er klar. Du viser her blot appen og swiper at du har fået det udleveret og så er der bare tilbage at tage det med hjem og nyde det. 

Et hjemmelavet gavekort varmer 

Det er også muligt at lave et hjemmelavet gavekort, som for eksempel kan være et klippekort, hvori du som familiemedlem eller ven giver X antal gange til noget, som du selv vælger at give. Det kan være en tur til frisøren, en tur på café, en tur i spa, til massage eller restaurantbesøg. Det kan også være, at du giver en ydelse, som du leverer selv, for eksempel indkøb, madlavning, støvsugning eller rengøring, som man som studerende kan have meget travlt med at nå i hverdagen, når studiet også kræver en del arbejde, eksamener og læsning.

Det vil helt sikkert blive værdsat, lige meget hvad, du vælger at give. Det giver også en følelse af, at man ikke er alene om hverdagen, når nogle tropper op og giver en hånd med. Samtidig kan I jo hygge jer og dele stort og småt, mens der bliver arbejdet praktisk. 

Vokslys, der varmer 

I stedet for at have et lys træ eller en lyskæde i de kolde måneder, der trækker en masse strøm, kan du give en masse små vokslys som for eksempel SIRIUS laver. Her kan man få små juletræer, kogler, nissemænd og nisser, som er batteridrevne, og som holder i meget lang tid på disse batterier. De luner og hygger helt gevaldigt, og giver et fint og mere bæredygtigt modspil til eldrevne juleting.

Her findes også vokslys, som ligner stearinlys, som også er mindre farlige i forhold til brandfare. Disse kan sættes i smukke lysestager, der lyser op i vinduet eller på sofabordet. Når du har fået dejlige vokslys i gave, kan det foranledige, at du tænker mere over at spare på lyset generelt, og her kan det både være en rigtig god ide at slukke alt det lys, som du ikke bruger, når du går fra et rum, ligesom det kan være en ide at købe spare pærer til alle dine lamper. 

Et get away 

Når man er studerende og har mange krav og eksamener, som man løbende skal leve op til, kan man også trænge til et pusterum fra alt dette pres. Det kan gøres via et dejligt gavekort til et skønt og afslappende get away, som kan være wellness på et hotel, hvor der er boblebad, svømmehal og massage samt mad inkluderet, eller det kan gøres via et gavekort til en udlandsrejse, hvor man tager på spa ophold i udlandet som sydens sol eller i de norske fjelde.

Uanset hvilken destination, det er, vil man helt sikkert føle, at man kommer lidt væk fra det hele og det er det vigtigste ved et get away. Der kan også spises god mad på hotellets restaurant eller ude i byen, hvor smagsløgene prøver noget andet end den daglige spare mad som spaghetti med kødsovs eller pasta med ketchup. 

Hvordan sparer man så penge med et get away? Jo, mens man er væk, sparer man penge på både mad, strøm, varme, vand og fritidsaktiviteter samt fritidsliv som biograf, gå på café osv. 

En varm sweater og noget termoundertøj

I disse tider, hvor man skal spare på varmen, kan en hjemmelavet eller købt strikket sweater være lige det, der varmer allermest. Et par lune sokker og noget termoundertøj kan også være en del af gaven. Dette kan gøre, at du kan holde varmen meget bedre, når du sidder eller ligger stille, og især fødderne skal holdes varme, for at hele kroppen forbliver varm. Det er kolde tider, vi går i møde, og hvad kan så være bedre end noget varmende tøj at have på?