Strammer budgettet som studerende – her er 10 tips til at spare penge black friday

Strammer budgettet som studerende - her er 10 tips til at spare penge black friday

Når man er studerende på SU, så kan det godt knibe med budgettet af og til. Det er irriterende, når man gerne vil have den økonomiske frihed til at gå shop-amok, især på årets største shoppedag; Black Friday.

Hvis du gerne allerede nu vil begynde at spare penge sammen til den store dag, så har vi nogle gode fifs til dig her. Læs med og få 10 gode tips til, hvordan du kan begynde at spare sammen, så du har en god opsparing at bruge til Black Friday!

1. Drop den offentlige transport

Ja, det er sikkert rarere at sidde og stene i bussen på vej i skole en tidlig mandag morgen, men det offentlige er virkelig noget, som slider på budgettet. Drop toget eller bussen og snup hellere cyklen i skole. Selvom det måske ikke trækker voldsomt i dig, så er det altså noget, som du sparer rigtig mange penge på i sidste ende.

2. Læg et madbudget

Drop impulskøbene og læg et fast madbudget hver måned. Bliv enig med dig selv om, hvor meget du har råd til at lægge til mad og hold dig til det budget. Det kan også hjælpe dig kun at handle en gang om ugen, så du ikke hele tiden skal rende i supermarkedet, hvor man bliver fristet til at købe mere, end man behøver.

3. Gå efter tilbud

Hold øje med tilbudsavisen og planlæg dine køb derefter. Mangler du sengetøj? Nye sko eller måske en ny computer? Der er altid gode tilbud at hente i butikkerne. Hold et skarpt øje med de forskellige tilbudsaviser og slå til, når der er gode procenter at hente.

På selve Black Friday er der naturligvis masser af fantastiske tilbud at gå efter, som du faktisk allerede kan se nu. Du kan holde dig opdateret på aktuelle black friday tilbud her og få et overblik over, hvad du har råd til.

4. Lav mad og spis derhjemme

Det er måske ikke altid det sjoveste selv at stå i køkkenet, men jævnlige restaurantbesøg kan ende med at koste dig rigtig dyrt. Takeaway, frokost på caféer og aftensmad på restauranter er noget, som koster dig dyrt. Du kan spare rigtig mange kroner, hvis du i en måned eller to inviterer vennerne hjem på middag i stedet for at tage ud og spise.

5. Køb genbrug

Nyt tøj, møbler og nips kan alt sammen findes i genbrugsbutikker meget billigere end nye sager. Genbrug behøver ikke være kedeligt og slidt, du kan sagtens finde gemte skatte i secondhand-butikker. Der er også noget unikt og retro over at købe brugte ting i stedet for altid at købe nyt.

6. Del streaming- og musiktjenester

Det er de færreste, som kan undvære Netflix og Spotify. I stedet for at betale fuld pris for tjenesterne, så se om du ikke kan koble dig sammen med en ven eller veninde, så I kan deles om udgifterne. Man kan for eksempel oprette en Spotify duo-account eller oprette flere brugere på Netflix eller Viaplay, så I kan spare nogle penge sammen.

7. Tag på ferie i Danmark

Danmark har masser af fede feriedestinationer, som koster dig langt mindre end en flyrejse sydpå. Hvis du gerne vil spare penge, så planlæg en hyggelig weekendtur til en af Danmarks storbyer. Det kan også være du kan leje et sommerhus eller tage ud og campe med vennerne i stedet for at rejse ud af landet.

8. Gå efter studenterrabat

Rigtig mange steder i Danmark tilbyder studenterrabat. Undersøg butikker som tilbyder rabatter for studerende, som kan fremvise et gyldigt studiekort. Steder som museer og kunstudstillinger giver også ofte studerende rabat, og nogle steder kan du endda komme ind fuldstændig gratis.

9. Spar på elregningen

Sluk lyset når du går ud af et rum, undlad at have fjernsynet kørende som baggrundsstøj og lad være med at lade din mobil op om natten. Der er mange små ændringer, som du kan gøre for at spare massere af penge på din elregning.

10. Sælg dine brugte sager

Hvis du har møbler, elektronik eller tøj liggende, som du alligevel ikke bruger, så sæt det til salg på Marketplace eller andre steder online. Det er ikke sikkert, at du kommer til at tjene tusindvis af kroner på det, men selv en 50er her og der løber op i sidste ende. I stedet for at lade dine sager stå og samle støv så sæt dem til salg. Der er sikkert nogen, som vil få glæde af de ting, som du alligevel ikke selv har brug for.