Udgivet i Gaveideer

Studentergaver Til Hende

Af Studentergaver.dk

Kender du en ung pige, der lige om lidt bliver student? Så er det klart, at du ikke kommer uden om at købe en gave. Og selvfølgelig kan du komme med en æske chokolade eller en buket blomster eller begge dele. Men det er nu sjovere – både for dig og hende – hvis du har tænkt lidt mere over gaven. Og ja, det kan være svært at finde på, derfor har vi herunder samlet et hav af idéer til gode studentergaver til hende, så du nemmere kan finde den perfekte gave.

Guide til studentergave til hende

Når studentertiden langt om længe er overstået, og eksamen er bestået, så skal det fejres. Det gøres som regel med studenterkørsel og en efterfølgende fest.

Skal du med som gæst, har du måske allerede fundet en gave til studenterfesten blandt studentergaveidéerne til hende herover.

Hvis det ikke er tilfældet, så får du herunder nogle fif til, hvordan du kan vælge den perfekte studentergave til hende ud fra hendes personlighed.

Den perfekte studentergave til hende

De fleste kvinder og unge piger går op i deres udseende. Derfor rammer du næsten altid plet med plejeprodukter til hud og hår eller redskaber, der kan bruges til pleje huden eller style håret med.

Det kan være alt fra miljøvenlige vatrondeller over de populære Ecooking hudplejeprodukter til et nyt og smart crepejern.

Gaven til den eventyrlystne student

Er hun vild med at prøve nye ting og få nye oplevelser, hvad end det er nogle, der får adrenalinet i vejret, eller det er vandreture eller ophold i naturen – til vands, til lands eller i luften – så findes der et hav af muligheder.

Om hun skal rappelle ned af stejle klipper på Bornholm, på vestkyst safari i toppen af Danmark, eller om hun skal på kajaktur i det sydfynske øhav. Mulighederne er uudtømmelige. Det er bare at gå på jagt på nettet efter oplevelsesgaver.

Studentergave til den videbegærlige

Kan hun slet ikke få nok af viden og af at lære nye ting og møde nye mennesker fra andre sociale lag og med andre oplevelser i bagagen, end dem hun selv har?

Rundt om i Danmark – og også i vores nabolande – findes der rigtig mange guidede ture, der kan give masser af viden og spændende oplevelser. Det kan være en guidet tur med en hjemløs, eller en guidet tur i fængslet – altså kun som besøgende – eller en guidet bridgewalking over Lillebælt. Søg på nettet, og du skal finde.

Du kan også forære hende bøger, der kan lære hende at reparere bilen, at hækle grydelapper eller at anlægge en køkkenhave. Det er bare at kigge på hylderne hos boghandleren – fysisk eller online.

Eller hvad med et kursus i at køre motorcykel, male et maleri eller lave flødeboller?

Når fjumreåret står for døren

Hende du skal give en gave, har måske tænkt sig at holde et afslappet sabbatår – tage ud at rejse eller måske bare have mere tid til sig selv og vennerne efter en travl periode på skolebænken. Så giv hende en studentergave, der kan forsøde eller berige hendes liv i denne periode.

Hvis hun har tænkt sig at rejse, kan du give hende rejseudstyr – en sovepose, et par gode vandresko eller måske en bæltetaske.

Du kan også give hende en pengegave. Pak en dukkekuffert med småting hun kan få brug for – lakridser, makrel i tomat, plaster, hovedpinepiller, tandstikker osv. Og så selvfølgelig pengene. Pak kufferten pænt ind, og giv hende den til festen.

En pengegave kan også være en fed gave at få, selvom hun ikke har tænkt sig at rejse, men bare vil blive hjemme og slappe af.

Et evigt minde

At blive student er en milepæl. Og det er som regel en milepæl studenten husker resten af livet. Alligevel kan det være skønt med et minde at se tilbage på. Et minde, der sætter tankerne i gang, om dengang da studentertiden sluttede, og en ny epoke startede.

Det kan f.eks. være et smykke med et indgraveret årstal. Du kan finde kæder med en studenterhue som vedhæng eller ugler – som jo som bekendt symboliserer klogskab. Men husk, at båndet på huen skal have den rigtige farve – og nogle gange også pullen. Desværre er det ikke alle typer studenterhuer, der findes som smykke.

Kaj Bojesen har også lavet studenterhuer i træ – dog kun rød og blå – som passer til de populære Kaj Bojesen aber. Huen kan sagtens pynte på reolen, selvom hun ikke har aben. Eller også kan du jo give hende en abe også.

Der findes også andre figurer med studenterhue på. F.eks. hoptimisten, ugler eller skulpturen ’årets student’, som er skabt af den danske kunstner Palle Mernild.

Endelig kan du også vælge at få fremstillet en gave med en trykt, indgraveret eller broderet tekst på – f.eks. hendes navn og årstallet, hvor hun blev student (Alberte student 2021). Det kan være et termokrus, et håndklæde i den farve hun er blevet student eller en lyssten. Sidstnævnte laves endda også med en studenterhue på i nøjagtig den farve, du bestiller.

Studentergaven til den fornuftige

Er du så heldig, at der er en ønskeseddel, så er det jo noget nemmere at købe den perfekte studentergave til hende. Måske har hun endda valgt at lave en ønskeliste i en onlinebutik – som f.eks. Imerco – fordi hun har planer om snart at flytte og mangler køkkenudstyr, lamper, service osv. Det gør det jo unægtelig noget nemmere.

Men hvis ikke, så har du forhåbentlig nu fået en masse inspiration. Både i udvalget øverst på siden og i guiden herover.