10 gode gaveideer til hende der lige er blevet student

10 gode gaveideer til hende der lige er blevet student

Når ungdomsuddannelsen er ovre, vil de fleste gerne fejre det, og det er normalt for gæsterne at give gaver for at ønske tillykke. Men ikke alle studenter ved, hvad de skal ønske sig, og nogen kommer aldrig rigtig på noget.

Hvis du ikke bare vil give penge, skal du læse med her. Her får du 10 gode gaveidéer til hende, der lige er blevet student.

Et minde om studentertiden

Et minde om studentertiden kan komme i form af en studenterhoptimist eller et smykke med en studenterhue. Det er en hel industri for sig at lave gaver rettet mod bestemte studenter, og derfor burde det være nemt at finde noget, der kan være et varigt minde om studentertiden.

Sørg dog for at huske på, at ikke alle oplevede deres studentertid som noget, de har lyst til at huske. Det kan være en god idé at spørge forældrene, inden du køber noget, der vil minde dem om deres tid på ungdomsuddannelse.

Flotte mærkesmykker

En anden god gave kan være smykker. Hvis hende, du skal til studentergilde hos, elsker smykker, uanset om det er ringe, halskæder, øreringe eller armbånd, så er et smukt smykke fra et flot mærke altid en god rute at tage. Det er en genial gave til studinen , så længe du finder noget, der passer til hendes stil.

Smykker varer desuden evigt, og derfor kan du give hende noget, der kan minde hende om en god tid, også når hun er rigtig voksen og kommet godt i gang med livet.

Noget personligt og varende

Hvis du er lidt tættere på studinen og gerne vil give hende noget, der er personligt, bør du se efter gaver med mulighed for personlig tilpasning. Det kan være en nøglering med et billede af jer to fra studentertiden eller en anden periode i hendes liv, eller det kan være en indgraveret nøglesnor eller vinglas.

Noget, der er personligt og holder længe, bliver en sentimental og kærlig gave, som du har lagt mere tid og tanke i, end hvis du havde købt noget fra en almindelig butik. Der er masser af muligheder for personlige gaver på nettet, så du kan få alt fra chokolader med dit eget ansigt på for et godt grin til fotobøger med værdifulde minder.

Flytte hjemmefra-ting

For mange markerer studenterhuen også begyndelsen på en grænseperiode, hvor flytningen fra barndomshjemmet nærmer sig. Selvom studenten allerede er flyttet, er ting til det nye hjem altid værdsat. Det kan være grydesæt, madlavningsredskaber, eller noget, du selv oplever er praktiske i hjemmet.

Flytte hjemmefra-ting sørger for, at studinen kan rette sit fokus mod andre ting, og ikke skal tænke på at købe de små detaljer. Jo mere er sat i orden, inden hun flytter ud, desto nemmere bliver overgangen – både for hende og hendes økonomi. Dét er en god gave at give.

Stjernetegn

Genstande med stjernetegn er utrolig populære i studentergave. Det kan være lige fra de smukke Royal Copenhagen stjernetegnstatuetter til plakater med den givne students stjernetegn på. Uanset om man tror på atronomi eller ej, er mange knyttede til deres stjernetegn.

Desuden er det en flot dekorationsgenstand at have i hjemmet. Det er noget personligt, som ofte laves simpelt nok til, at det kan passe ind i enhver indretningsstil. Noget med stjernetegn på er en god måde at finde en gave til studenten, der ikke ønsker sig det helt store.

Sjove plakater

Sjove eller flotte plakater er altid et sats, men til den rette student vil de ramme lige plet. Plakaten kan referere studenterlivet og være en sjov detalje i det nye hjem, eller det kan være en blanding af det fjollede og det praktiske, fx en plakat med vaskeanvisninger eller nemme opskrifter for begyndere.

Med en sjov plakat kan du lave lidt sjov med studenten, samtidig med at du hjælper dem på den ene eller den anden måde. Om det er med et godt grin eller reelle råd, de kan bruge i deres hverdag, så er en plakat altid en god vej at gå. Du kan ofte finde mange forskellige muligheder på nettet.

Lækkerier til det søde liv

Langt de fleste studenter nyder perioden efter deres dimission mere end noget andet, og derfor er det også passende at give lækkerier i studentergave. Det kan være et bredt udvalg af slik fra forskellige lande, eller det kan være et sommerforbrug af deres yndlingssnacks. Uanset hvad, så vil det altid være et hit.

Lækkerierne kan præsenteres i en gavekurv eller i en sjov indpakning. Det er en simpel og nem gave, som også er betænksom og kan personliggøres til det ypperste. Du kan sammensætte den, uanset om du er på budget eller ej, og stadig få et fremragende resultat, der vil glæde i lang tid.

Hjælperedskaber til det, der kommer

Hjælperedskaber kan være mange ting; det kan tages helt bogstaveligt eller være i overført betydning.

Hvis studenten ved, hvad hun skal efter sommerferien, er en fremragende studentergaveidé noget, der kan hjælpe hende her. Er det fx universitetet, kan det være penge til de bøger, hun får brug for, eller ringbind og udstyr, der vil hjælpe hende med at holde styr på universitetslivet.

Det kan også være noget mere personligt. Skal hun på bageruddannelsen, så kan det være en indgraveret kagerulle!

Sidst er der også en simpel, gammel mulighed: En værktøjskasse. Det er en praktisk gave, som uden tvivl vil komme hende til gode én eller anden dag. En uundværlig tilføjelse til hjemmet, så hun kan leve som en selvstændig, moderne kvinde.

Vaser og dekorationer

Vaser fra kendte mærker er altid et hit hos studenten, der får noget luksus, uden selv at skulle bruge penge på det. For mange studenter og unge er det nemlig ikke de dyre mærker, der prioriteres, og heller ikke dekorationerne, selvom der bliver kastet lange blikke efter dem.

Du giver studenten noget, hun måske gerne ville have, men ikke har det økonomiske overskud til. Det er en hjælp i sin egen ret, og det er noget, hun vil kunne holde fast i og bruge resten af sit liv.

Hvad passer til studenten?

Når du skal finde en gave til studenten, er der én ting, du skal overveje; hvad passer til hende?

Hvis studenten, du skal til gilde hos, er en bogorm, vil du aldrig ramme forkert med et gavekort til den lokale boghandler eller en særlig udgave af deres yndlingsbog. En student med kærlighed til sport vil altid blive begejstret for nyt udstyr til den disciplin, hun dyrker, mens den madglade eller kreative student måske ville blive ellevild over et betalt kursus, hvor de kan udfolde sig.

Den bedste gave er den, der bidrager til studentens liv og viser, at du virkelig har tænkt på dem. Hvis du er i tvivl, kan du altid kontakte deres forældre eller venner og høre, hvad de tænker er en god idé.