Når teknikken skal skiftes ud

når teknikken skal skiftes ud

Sponsoreret af Lead Supply

Vores tekniske udstyr er for mange blevet afgørende for, at hverdagen hænger sammen. Det kan både være arbejde, social kontakt eller praktiske gøremål, der er afhængig af teknikken. Derfor er det vigtigt, at udstyr og internet virker i en travl hverdag. 

Vores telefoner og computere har selvsagt kun en vis levetid. De er for mange vigtige i en travl hverdag, og derfor skal de også hurtigt skiftes ud, når de ikke fungerer, som de skal. Men det kan være en dyr affære at skifte sin teknik ud. Hvis behovet opstår akut, er det ikke altid så nemt at hive et stort beløb ud af budgettet. 

Derfor er der mange, som vælger at tage et lån i forbindelse med køb af ny elektronik. Det er måske særligt, når telefonen ryger i toilettet eller computeren pludselig crasher. Hvis det er noget, du står og overvejer, så er det ekstremt vigtigt, at du sætter dig ordentlig ind i omstændigheder af at tage et lån. Det er nemt at finde et hurtigt lån, men at finde et som er billigt og ikke koster mere end det behøves, er straks mere udfordrende. Dette kan du blive meget klogere på ved at læse en guide til lån af penge. Blandt andre, har Ekstra Bladet udgivet en låneguide, hvor man ligeledes kan sammenligne lån. Dette kan hjælpe folk til bedre at kunne navigere rundt på lånemarkedet, så det bliver lettere at sortere de dårlige og dyre lån fra.

Kend de forskellige typer af lån inden du handler

Hvis det er et mindre lånebeløb, som fx til en computer eller telefon, vil der være andre vilkår, end ved større lån som eksempelvis et billån. Med en låneguide kan du blive klogere og sammenligne de forskellige lån, for derved bedre at kunne træffe dit valg på et oplyst grundlag. At gældsætte sig kan have betydning for ens fremtid, så det er værd at forberede sig godt.

Hvis man vælger at taget det første lån man finder, kan man nemt ende op med et lån der har alt for høje renter. Dette skal du være opmærksom på. Hvor dyrt det vil blive afhænger ikke kun af renterne, men også hvor hurtigt du ville kunne afvikle lånet. Det er vigtigt at lave en plan for tilbagebetalingen og have en horisont for hvornår man ønsker at være gældfri. Det er nemlig af stor vigtighed, at pengene betales tilbage jvf. den aftale, du har indgået. Undlader du at betale, kaldes det for misligholdelse af lån, og det kan koste dig dyrt! 

Planlæg din tilbagebetaling

Når du lægger en plan, så vær realistisk omkring, hvor mange penge, du har råd til og ønsker at betale af hver måned, inden du indgår aftalen. Når du har modtaget lånet, kan du med fordel oprette en fast overførsel i din netbank via betalingsservicen PBS, således at pengene automatisk trækkes, og du ikke risikerer at misse en betaling.  

Med en låneguide bliver det nemmere at sætte sig ind i de mange betingelser for de forskellige typer lån. Her kan du få et overblik over diverse forbrugslån til fx en computer eller telefon. Du kan også blive meget klogere på, hvad ting som renter og omkostninger (ÅOP – årlige omkostninger i procent) er for nogle størrelser, og hvad de betyder for, hvor mange penge du i sidste ende skal betale tilbage. På den måde kender du lånets reelle pris, inden du gældsætter dig.  

Inden du evt. indgår en låneaftale, kan det være en god idé at rådføre dig med personer, der har mere erfaring med lån end du selv har, måske dine forældre, en kollega eller en ven, så du er sikker på at få det bedste lån for dig.