5 gode tips til at komme billigt afsted på en velfortjent ferie efter eksamen

5 gode tips til at komme billigt afsted på en velfortjent ferie efter eksamen

Når man endelig har fået den sidste eksamen overstået, så er man også ved at være godt klar til at gå en dejlig ferie i møde – om det så er sommerferien eller et par ugers ferie i slutningen af januar. Men når man er studerende, så er der ikke altid penge nok til alle de ting, man gerne vil, og det er ikke alle, der føler de har overskud til at arbejde en masse ved siden af studierne.

Og hvad gør man så med ferie og den slags? Der findes jo heldigvis ferieformer, der er billigere end andre, og hvis man blot ved, hvordan man finder de billige rejser, så kan man sagtens komme afsted på en velfortjent rejse, når man er færdig med eksamen. Få nogle tips til hvordan det kan lade sig gøre herunder.

Destinationer med billige leveomkostninger

Det første tip til at komme afsted på en billig ferie er at undersøge, hvilke steder det er billigst at være, da selve stedet nemlig kan betyde ret meget for, hvordan ferien bliver. Der er nogle af de europæiske storbyer, som eksempelvis er kendte for at have meget billige priser på ting som mad og drikke – det er eksempelvis Prag, Budapest og Bratislava.

Der er derimod også byer, som generelt er en del dyrere, hvilket eksempelvis er Amsterdam og Paris. Så et rigtig godt tip er at undersøge, hvilke steder rundt omkring, hvor det ikke er alt for dyrt at købe mad, drikke og den slags leveomkostninger. For hvis man finder et sted, der er billigt, så kan man også spare en masse penge.

Valg af transport

Når der er helt styr på, hvor ferien skal gå til, så skal man også til at finde ud af, hvordan man egentlig kommer derhen, for det er nemlig endnu en udgift, som skal med i overvejelserne, hvis man ønsker en ferie, der ikke ødelægger det nøje planlagte studiebudget.

Der er mange forskellige måder at transportere sig på, når man skal på ferie, men der er faktisk også ret stor forskel på priserne på disse. Det giver sig selv, at det typisk er dyrere at rejse til en destination, der ligger langt væk, end hvis man vælger et sted, der er tæt på. Men derudover vil det også typisk være lidt dyrere at vælge at rejse med fly, medmindre man finder et godt tilbud, end hvis man for eksempel vælger at rejse med bus eller tog – med bus eller tog kan man nemlig nemmere finde nogle gode og billigere priser.

Der skal man så bare være klar på, at rejsetiden bliver lidt længere end med fly, men det er der faktisk nogen, der foretrækker, fordi man får oplevet en masse smuk natur undervejs.

Sovepladser betyder meget for prisen

Når transport og selve landets priser er ved at være på plads, så er det også ret vigtigt at finde et sted at sove – og det er ofte en af de udgifter, som kan blive lidt højere i pris. Hvis man gerne vil gå med en billig løsning, er det helt oplagt at bo på hostel – særligt når man er studerende.

På hostels sover man typisk i en sovesal med andre unge mennesker, der også er ude at rejse, men så skal man til gengæld ikke betaler nær så meget for overnatning, som hvis man eksempelvis vælger et stort hotelværelse.

Rejs med flere

Et tip, som nogle gange kan gøre det billigere at være afsted på ferie, er at rejse med en anden eller flere andre. Hvis man eksempelvis er to, der er afsted sammen, kan det måske giver økonomisk mening at booke et hotelværelse – for typisk betaler man for en dobbeltseng, uanset om man er en eller to, der sover der, og derfor vil det selvfølgelig blive billigere at være to, der betaler den pris end blot en. Så hør lige, om der ikke er en studiekammerat, der kunne være frisk på at tage med på ferie.

Spændende og unikke oplevelser behøver ikke at koste penge

Et tip, som også er vigtigt at huske på, særligt hvis man ønsker at komme afsted på en ferie, der ikke sprænger budgettet, er, at store oplevelser ikke altid behøver at koste mange penge. Nogle gange kan man føle, at man måske er nødt til at betale for at komme ind og se en masse spændende museer, og hvad der ellers kan være af betalte oplevelser.

Men ofte kan det være nok bare at gå rundt og opleve den by, man er i og se de smukke, gamle bygninger. Så kan man altid vende tilbage til de mange dyre museer, når man engang er færdig med at studere og har lidt flere penge på lommen.

Spar sammen i forvejen

Det sidste tip omhandler ikke som sådan, hvordan man finder de gode og billige rejser, men handler nærmere om, hvordan man gør det mere muligt for sig selv at komme på disse ferier, når man endelig har lidt fri fra skole. Hvis man sætter meget pris på at komme lidt på ferie en gang imellem, er det nemlig meget smart at oprette en lille opsparingskonto, som primært går til rejser, men som selvfølgelig også vil kunne bruges på noget andet i nødstilfælde.

Med sådan en opsparing kan man nemlig vide sig sikker på, at der nok skal være penge til en eller to ferier om året, så man heller ikke føler, at livet kun handler om at slide i skolen og til eksamener.