Udgivet i Gaveideer

4 gode gaveideer til studenten der gerne vil leve sundere

Af Studentergaver.dk

Skal studenten have en gave, der kan gøre deres liv lidt sundere? Så skal du måske læse med her.

Det kan være svært, når man kommer på den anden side af studenterlivet, og man skal flytte hjemmefra, for at opretteholde en sund livsstil. Først og fremmest er det ikke altid billigt at leve sundt, og det nye liv hjemmefra vil byde på en masse ekstra udgifter, og pengene er små. Hvis studenten skal starte på et universitet eller lignende, og selvom de derfor har mulighed for SU, så vil pengene stadig være svære at få til at række til hverdagen.

I denne artikel vil vi gennemgå nogle ting, så du kan være med til at studenten lever et sundere liv. Vi vil kigge på 4 gode muligheder, men uanset hvad du vælger, skal det naturligvis være en lyst, der kommer fra studenten, og dermed ikke føles som en ordre eller kritik, der kommer fra dig.

Vær derfor en smule varsom omkring, hvilken intention du giver gaven med, og om det er den rette gave til netop din student.

Giv et fitnessmedlemskab

Et fitnessmedlemskab er der aldrig noget at tabe ved at give. Det værste, der kan ske, er at det ikke bliver brugt. Men så kan du altid annullere medlemskabet.

Fordelen med denne gave er, at studenten selv får mulighed for at vælge, om personen vil bruge medlemskabet. Og de kan selv vælge, hvornår de eventuelt har tid til det i deres program.

Der findes mange forskellige typer fitnessmedlemskaber, og der findes mange forskellige typer motion. Overvej, hvad denne student godt kan lide af aktivering. Måske skal det være et yoga medlemskab, eller måske skal det være noget, der er mere intenst, som crossfit.

Det kan også være et helt almindeligt medlemskab til et normalt fitnesscenter, og hvis man her giver et medlemskab, der giver adgang til holdtræninger, så kan studenten ofte få mange forskellige typer træninger at vælge mellem. 

Giv studenten en kogebog til sund og billig mad

Kan studenten godt lide at lave mad, eller kan personen bare ikke finde ud af at lave mad, så kan en kogebog være vejen frem.

Der findes en masse bøger, som retter sig mod studerende, og derfor tilbyder sund og billig mad, der samtidig er nemt og hurtigt at lave. Det kan give studenten en masse muligheder, når der skal laves mad. Derfor er kogebøger også altid en god og billig måde at give studenten mulighed for at vælge sundheden til i sit liv.

Den rette kogebog kan også give studenten råderum i økonomien. For hvis maden er nem og billig at lave, samtidig med at den er sund, så kan der være sjældnere tilfælde af take-away, som æder af økonomien.

Giv en diætist

Du kan også gå en anden vej og give studenten rådgivning og hjælp til en sund livsstil. Det kan for eksempel være via en diætist. En diætist kan hjælpe den studerende med en passende sund livsstil, der passer til dem.

Er det for eksempel vægttab, der ønskes, eller er det måske noget helt andet, som måske bare handler om at yde optimalt i studielivet med den rette sunde ernæring, så kan diætisten skræddersy en løsning til dem.

Det kan derfor måske også være den rette vej frem. Det kræver dog, at den studerende vil være klar på opgaven, det også vil være at følge et madprogram.

Giv et kursus til varigt vægttab

Er vægttab det eneste mål, så kan et kursus der kan hjælpe med et varrigt vægttab måske være vejen frem. Med et kursus, der har varigt vægttab som mål, kan den studerende få hjælp og vejledning til en sund livsstil med dette for øje.

Vægttab i sig selv er svært at holde, og kæmper den studerende med vægten generelt, så er et kursus til varigt vægttab en virkelig god gave.

Det skal igen være med fokus på den studerendes lyst og behov. For hvis den studerende ikke ser vægten som et problem, så er der ikke noget at komme efter. Man kan sagtens have en sund tilværelse med lidt ekstra kilo på kroppen.

Denne gave kan måske være god at diskutere med studenten inden.

Et sundt liv kræver lyst

Igen skal det understreges, at et sundt liv kræver lysten til det. Man kan stadig godt give gaver til at fremme en sund livsstil, men det skal altid komme fra personen selv. Man kan ikke tvinge en sund livsstil nedover nogen, og selvom man forsøgte, vil der altid være muligheder for at snyde sig udenom.

Derfor skal disse gaver naturligvis gives med omtanke, og de skal på sin vis gives med accept fra den studerende. En kogebog eller lignende er måske noget, som den studerende ikke behøver at se som et angreb, og især ikke hvis det er en kogebog, der er rettet mod billige måder at lave god sund mad også.

Derfor er denne type gave måske det mest sikre valg, hvis man ikke vil opleve en såret student. Er den studerende i forvejen glad for det sunde liv, så vil der dog for det meste aldrig være nogle problemer i nogle af disse gaver, og er det en student, som har ytret utilfredshed omkring sin vægt, så kan et vægttabskursus være en virkelig god gave til dem.