5 gode gaveideer til studenten der gerne vil være selvstændig

5 gode gaveideer til studenten der gerne vil være selvstændig

Det er dejligt med unge mennesker der tør drømme. Det er nemlig sundt at sætte sig nogle mål også selvom man måske aldrig når dem. Det at man har noget at stræbe efter, er også det der gør at man står op en kold mandag morgen, eller at man lige bliver lidt længere på jobbet eller i skolen. I en tid hvor der er meget fokus på stress og psykiske lidelser, skal det ikke misforståes.

For selvfølgelig er der folk der knokler for meget, så de ikke længere kan overskue hverdagen. Det er ikke det der lægges op til her. Der skal dog stadig være plads til at man må sætte sig nogle mål og knokle for at de skal gå i opfyldelse. Hvis du har en søn eller datter, der gerne vil være selvstændig, så kan du også hjælpe dem med at få succes med dette. Herunder følger nogle gaveidéer som du kan give i studentergave til din iværksætter. 

1. SEO kursus kan være værdifuldt

I en moderne tid, som den vi lever i, er det helt afgørende at være skarp på IT, hvis man vil have succes som iværksætter. Det kan derfor være en god start at få godt styr på SEO og hvad det begreb dækker over. Det er afgørende, hvis man vil have succes med at nå ud med budskaber til ens kunder og mulige nye kunder på markedet.

Hvis du skal give en studentergave til en, der drømmer om at lave en hjemmeside, eller på anden vis gå den selvstændige vej, så kommer man ikke rigtig uden om SEO. Du kan derfor klæde den nyudklækkede student godt på, ved at give et SEO kursus i studentergave. Et SEO kursus kan være det helt rigtige sted at starte for en ny iværksætter, da det kan komme til at spille en helt central rolle for ens virksomhed.

2. Bøger om investeringer

Selvom det ikke lige handler om iværksætteri som sådan, så kan det være godt at kende til investeringer, hvis man har en drøm om at gøre sig som iværksætter. Det vil nemlig kræve at man investerer penge henad vejen og i den forbindelse er det afgørende at man kender til nogle tommelfingerregler indenfor investering.

Det kan både gælde som privatperson, men selvfølgelig også som virksomhed. Den danske investor og milliardær Lars Tvede har skrevet en række glimrende og meget anerkendte bøger om investering. Det kan vær en rigtig brugbar studentergave at give til familiens nye iværksætter. I Lars Tvedes bøger bliver der både præsenteret nogle tommelfingerregler indenfor investering og økonomi, men også erfaringer han har gjort sig i hans eget liv.

3. Foredrag med iværksættere

Et andet godt gaveforslag til studenten der vil være iværksætter kan være et foredrag hos succesfulde iværksættere. Et foredrag er nemlig noget der kan være med til at inspirere og motivere det unge menneske, der ønsker at blive iværksætter. Ved at give sådan et foredrag kan man være med til at vise vejen for en kommende iværksætter. Man kan nemlig kun hjælpe et stykke hen ad vejen, så det handler om at gøre det man kan for at hjælpe.

Her kommer foredraget ind i billidet, da det er et af de steder, hvor man selv kan være med til at inspirere. Udover at blive inspireret af sådan et foredrag, så vil man naturligvis også kunne få nogle tips og tricks, som kan være meget værd. Hvad skal man undgå som ung iværksætter og hvor skal man særligt lægge sin energi? Det er måske noget man kan få svar på ved at tage til sådan et foredrag. 

4. Giv aktier for et mindre beløb

Det kan godt være at det bliver en dyr gave, så det er nok ikke lige aktuelt for alle, men det kunne måske være en idé at give aktier for et mindre beløb. Det kan være en gave, som også kan være med til at inspirere studenten der ønsker at blive iværksætter. Hvis man ønsker at give en gave for et beløb, hvor man kan få nogle aktier, så er det nemlig noget, som vil være en rigtig spændende gave.

Måske har studenten ikke aktier i forvejen og i så fald vil det kunne åbne studentens åbne for hvordan aktiemarkedet fungerer. Det kan være studenten finder ud af, at aktiehandel egentlig er ret spændende, men ikke mindst også at man skal være varsom. Det kan være rigtig god lærdom at få i en ung alder, så man kan klare sig godt på aktiemarkedet. Det er også noget der meget vel kan blive aktuelt for det unge menneske, der ønsker at gøre sig som iværksætter.

5. Bøger om iværksætteri og handel

Måske er det typisk ikke bøger, som unge mennesker ønsker sig. Det er dog sådan med læsning, også for unge mennesker, at det ikke gør spor, hvis man synes at emnet er spændende. Derfor vil det give god mening at give studenten der ønsker at blive iværksætter nogle gode bøger. Som tidligere nævnt, så kan bøger om investering give mening.

Noget andet der vil give god mening at give, er bøger om iværksætteri og handel. Handel er noget der spiller en helt central rolle for iværksættere og selvstændige, så det skal man være skarp på, hvis man vil klare sig godt. Du kan derfor være med til at klæde studenten på til et liv som iværksætter, ved at give studenten nogle gode bøger om iværksætteri og handel. 

Studenten vil kunne bruge den viden

Den viden som studenten får fra kurser , foredrag og bøger, er værdifuld viden, som den unge iværksætter både vil kunne bruge i starten af karrieren, men også på længere sigt. Den unge iværksætter vil nemlig få nogle tommelfingerregler til hvordan man løser bestemte situationer og ikke mindst hvad man skal være særligt opmærksom på.