5 tips til at at få den bedste studenterfest i haven

fest

Når det er tid til at børnene bliver studenter, så er det en stor tid, der gerne skal fejres med stil. I traditionen tro, vil de studerende komme på rundtur hjem til alle haver, hvor forældrene samt familie og venner, er med til at ønske hele banden tillykke. Du har måske ikke prøvet en studenterfest i haven før, derfor kan du nyde godt af 5 gode tips til at få den bedste studenterfest i haven.

1. Sørg for kold drikkelse

Der er ikke noget værre end en lunken øl eller sodavand, der har stået klar i solen hele dagen. En god idé til at afkøle drikkelsen, er ved hjælp af et badebassin , fyldt op med koldt vand og eventuelt en masse isterninger. Så er det i hvert tilfælde ikke drikkelsen der kommer til at fejle noget. Efterfølgende kan du måske også bruge badebassinet til en lille dukkert, når varmen fra solens stråler har overtaget magten.

2. Lav sjove aktiviteter

Der skal gerne være lidt sjov i gaden når det handler om de studerende og den helt store studenterfest i haven. Kender du til sjove lege, hvor alle kan være med, som eksempelvis leg med vandgeværer , så er du allerede godt på vej til årets studenterfest. Der er ikke noget bedre end gode lege til en vellykket fest, hvor der opstår et helt særligt fælles omdrejningspunkt hvor alle er inkluderet.

3. Sørg for at tage hensyn til vejret

Det danske sommervejr er ikke helt ligefrem til at stole på. Derfor kan det være en helt stor katastrofe, når det står ned i stænger lige præcis den dag der skal være studenterfest i haven. Med i planlægningen kan du dog komme sorgerne på forskud, ved at lave en løsning der ligeledes ville kunne fungere i regnvejr. Eksempelvis kan du have en pavillon opsat i haven, der hurtigt kan komme sider på, eller trække festlighederne ind i garagen, hvis du har sådan en.

4. Lav kun små håndmadder

Der er som regel godt gang i den når de studerende kommer forbi i haven og det er slet ikke sikkert der er så meget tid til at sætte sig ned og  spise de helt store måltider. Derfor er det en fordel at lave små håndmadder og eventuelt tapas, der er lige til at snuppe i farten. Her er det også nemmere med mange små retter, der måske ikke engang behøver en tallerken. Så slipper du for besværlige rester og store fade samt mangler opvasken af tallerkner efterfølgende.

5. Sæt ikke forventningerne for høj

Det er nemt at sætte forventninger rigtig højt når det kommer til fest og ballade, studenter og fejring af gennemførslen for et stort mål i livet. Ved at have for høje forventninger til den store dag i haven, så har du dog en større sandsynlighed for at blive skuffet. Ved at sænke forventningerne, så kan du læne dig tilbage og nyde festen fra et helt andet perspektiv og opleve en studenterfest i haven med succes.