7 funktionelle studentergaver til studenten der har det meste

7 funktionelle studentergaver til studenten der har det meste

Kender du en som snart bliver student? Studentertiden er en dejlig tid der skal fejres når den sidste eksamen er overstået, og huen er kommet på hovedet. Som studerende har du brugt mange timer på opgaver og prøver og har knoklet for at komme frem til et flot gennemsnit. For mange er det et delmål af en lang uddannelsesrejse, da man efter studentertiden skal videre på universitetet eller noget helt andet. Studenten skal fejres med bravur, og derfor har vedkommende naturligvis fortjent en gave. Find på en god studentergave, så studenten har noget at tænke tilbage på.

Gå i tænkeboks 

Det kan være svært at finde på en god og kreativ studentergave til en person, som nærmest har alt. Det kan også være, at du ikke ved, hvad studenten har brug for. Mange giver blomster, et smykke eller noget, der symboliserer at studenten er færdig med sin uddannelse. Hvis du gerne vil finde på noget helt unikt, så gælder det om at gå i tænkeboks. Du skal starte i god tid, så du kan nå at undersøge, hvad der skal bestilles hjem til studenten.

Bliv inspireret online

Hvis du har svært ved at finde på en god gave ide, kan du søge inspiration på internettet. Du er langt fra den første, som skal købe en studentergave. Danskerne er generelt gode til at dele deres erfaringer og kreative ideer med andre. Derfor bør du bruge nogle minutter på at tjekke forskellige forums ud for at se, hvad andre har fundet på.

Det kan være, at andre kan inspirere dig til at komme på kreative tanker, omkring hvad du enten skal lave eller købe til studenten. Kreative gaver er personlige, så hvis du er god til at bruge dine hænder, kan det være, at du kan finde på noget helt særligt at lave til studenten. 

Gave ide 1 – Kontorstol

De fleste studenter skal læse videre efter sommerferien. Derfor kan et praktisk ønske være en ny kontorstol til når de skal sidde derhjemme og læse lektier. Når man starter på universitetet eller en videregående uddannelse, skal man være indstillet på, at der kommer meget mere at se til i form af afleveringer, lektier og lignende.

Derfor er det nødvendigt med en komfortabel stol, da man kommer til at tilbringe mange timer i den. En kontorstol i god kvalitet koster en del penge, men er det hele værd når man skal sidde i længere tid og koncentrere sig om lektier. Du kan finde en oversigt over modeller her, så du kan blive klogere på hvilken kontorstol, du skal vælge. 

Gave ide 2 – Metalfigur

Det er blevet meget populært at købe en gave, der symboliserer at man er blevet student. Derfor giver det mening at købe en metalfigur, som studenten kan have stående fremme og mindes tilbage på studentertiden. Mange køber en metalfigur som forestiller en student, da den er ret neutral i forhold til indretning. Figuren fylder ikke særlig meget, hvilket gør, at alle vil have mulighed for at finde en god plads til den i hjemmet, uanset hvor stor ens bolig er. 

Gave ide 3 – Fotogaveæske med chokolade

En meget personlig gave at give, er noget, der vedrører et billede af studenten. Du kan designe din helt egen fotogaveæske med chokolade. Hvem elsker ikke chokolade? Denne gave ide er en sikker vinder, da chokolade er noget, man altid kan spise. At chokoladen er indpakket i en fotogaveæske, gør den ekstra sjov, og denne detalje er med til, at studenten med garanti vil kunne huske at have fået chokolade i gave.

Gave ide 4 – Smykke med studenterhue

For nogen studenter har det krævet blod, sved og tårer at nå i mål som student. Denne type student vil typisk blive glad for noget symbolsk, der minder dem om, at de klarede det. Du kan få forskellige smykker med en studenterhue, der afspejler hvilken uddannelse studenten har gået på. Du kan f.eks. få båndet i farven rød hvis studenten har taget en STX uddannelse eller farven blå hvis studenten har taget en HF. Ifølge statistikker køber de fleste en halskæde med et studenterhuevedhæng, da den er mest synlig, når du har den på. 

Gave ide 5 – Oplevelsesgave

Efter at have knoklet for at få sin studenterhue, har de fleste unge brug for at opleve noget sjovt, hvor de ikke skal bruge deres hjerne til noget. Derfor kan det være oplagt at købe en oplevelse i gave. Du kan købe mange forskellige slags oplevelser, således at studenten får et minde for livet i stedet for en materiel ting.

Du kan f.eks. købe en oplevelse til ølsmagning, faldskærmsudspring, en tur i en hurtig bil og meget mere. Det er vigtigt, at du vælger en oplevelse, der kunne være noget for studenten. Ellers kan du risikere, at studenten ikke får gavn af gaven.

Gave ide 6 – Plakat med student citater

Det er blevet meget populært at købe plakater med citater. Du kan købe en plakat med student citater, som de fleste vil kunne relatere til. Det er en fin måde at have et minde om sin studentertid, da du enten kan vælge at have plakaten stående på et møbel eller hængende på væggen. Plakaten kan give anledning til at få gang i en god snak, hvis studenten sidder sammen med sine gamle studiekammerater og mindes gamle dage. 

Gave ide 7 – En hoptimist 

Hoptimister er meget populære i de danske hjem, da de er lavet til forskellige anledninger. Den er især populær som studentergave, da du kan få den med forskellige typer af huer. Den findes også i forskellige farver, så studenten kan få den i sin yndlingsfarve. En hoptimist fylder ikke særlig meget, så alle vil kunne finde en plads til den i hjemmet. 

Det er tanken, der tæller 

Det er altid tanken, der tæller, når det kommer til gave ideer. De fleste vil helst undgå at give det samme som alle andre. Når man vælger en studentergave, kommer det fra hjertet, da man ikke laver en ønskeseddel i forbindelse med at blive student.

Du skal vælge noget, som du tænker de med garanti bliver glad for. Du skal følge din mavefornemmelse og vælge den gaveidé, som du syntes bedst om. Uanset hvad du finder på, vil studenten sætte pris på at du har tænkt på dem. Der er nemlig ingen, som er forpligtet til at købe noget til en, som bliver student.