Den ultimative gave til vennen / veninden der bliver student – et roadtrip gennem Europa. Sådan gør du

Den ultimative gave til vennen _ veninden der bliver student - et roadtrip gennem Europa. Sådan gør du

Gymnasiet udgør tre lange og hårde år. Disse år er fyldt med både lektier, eksamensstress, hormonelle op- og nedture og svære overvejelser omkring, hvordan fremtiden mon kommer til at se ud. Når studietiden endelig er forbi, er der meget at fejre. 
Kender du én, der snart bliver student? Og leder du efter den helt rette studentergave til ham eller hende?

Studentergaver findes i mange former, der blandt andet omfatter gavekort, smykker og andre materielle goder. Dog er der mere end én god grund til, at du bør overveje at forære et roadtrip i stedet for. 
Nedenfor giver vi dig vores bud på, hvor mange af os elsker roadtrips. Vi udlægger dertil en tjekliste, som kan gøre din planlægning af turen en smule mere overskuelig. 

Derfor elsker vi roadtrips 

Roadtrips har længe været blandt danskernes foretrukne ferieformer. Dét skyldes særligt tre ting. 

Frihed 

Først og fremmest giver et roadtrip dig langt større frihed end de fleste andre typer ferie. Når du har pakket bilen, kan du få dig præcis den tur, som du ønsker. 

Fleksibilitet 

Når du for eksempel bestiller flyrejser og hotelophold, har du en række på forhånd fastlagte tidspunkter, som du bliver nødt til at forholde dig til. Du skal ankomme i lufthavnen to timer i forvejen, nå dit fly og checke ind og ud af hotellet, når du får besked på det. På et roadtrip har du derimod en fleksibilitet, som gør, at du kun behøver at følge din egen tidsplan. Og hvis du opdager noget spændende på din vej, kan du blive der lige så længe, som du gider. 

De mange møder 

Roadtrippet giver dig også mulighed for at komme i kontakt med mennesker og steder, som du aldrig ville have mødt, hvis du havde fløjet til din rejsedestination. Der er mange spændende oplevelser i vente, hvis du vælger denne type ferie. 

Din tjekliste 

Alle ferier kræver forberedelse. Dét gør sig ikke mindst gældende for roadtrippet. I forbindelse med din planlægning af turen, kan du med fordel følge den tjekliste, som vi udlægger nedenfor. Så er du sikker på, at du får det hele med, og at du kan nyde ferien sammen med den nylige student. 

Find en destination 

Som det allerførste skal du have besluttet dig for en destination. Roadtrippets eneste egentlige ulempe er, at destinationsmulighederne er en smule færre, end hvis du vælger at flyve. Du kommer for eksempel aldrig til at kunne køre til USA eller Argentina. Alligevel er der ingen grund til at fortvivle, for alene i Europa finder du et væld af besøgsværdige byer og fantastiske attraktioner.

Du kan som mange andre danskere vælge at f.eks. køre til Italien, et land der både byder på kunst, kultur, arkitektur og sublime madoplevelser. Frankrig og Tyskland er også oplagte bud. Det vigtigste er, at du vælger et sted, som både du og studenten kan nyde. Tal eventuelt med folk i jeres fælles netværk for at finde det rette. Og overvej, hvad I kunne tænke jer at lave, når I når til jeres destination. 

Vælg en rute 

Når du har fundet en destination, skal du have valgt en rute. Det er vigtigt, at du sætter god tid af til denne del af processen, for uanset hvilken destination du vælger, er der et væld af mulige ruter til samme destination. Overvej, hvor lang tid I maksimalt kan bruge på selve turen og planlæg ruten derefter. Det kan også være en god idé at tænke lidt over, om der er noget specielt, I kunne tænke jer at se eller opleve på vejen.

Hvad end I er på vej mod Frankrig, Spanien eller et tredje europæisk land, kommer I til at køre igennem Tyskland, og Tyskland byder på et væld af spændende oplevelser, som i med fordel kan inkorporere i jeres rejse. Kender du en erfaren roadtripper? Tøv endelig ikke med at spørge vedkommende til råds! 

Vælg det rette køretøj 

I bruger usandsynligt meget tid I bilen, når I vælger at tage et roadtrip. Derfor er det naturligvis vigtigt, at I vælger det rette køretøj til turen. Ideelt set får I fat i et køretøj, der kan køre langt på literen, der ikke larmer for meget, og som er stort nok til, at I kan have alle de ting med, som I får brug for på turen.

Hvis du ikke selv ligger inde med denne form for køretøj, kan du enten låne ét af venner eller familie eller leje køretøjet hos et professionelt biludlejningsfirma. Henvender du dig hos de professionelle, er det en god idé, at du fortæller dem, hvad bilen skal bruges til. Så kan de nemmere hjælpe dig med at finde den rigtige. 

Få tjekket køretøjet 

Før I tager afsted, bør du sørge for at få tjekket dét køretøj, som skal bringe jer fra A til B. Intet kan hurtigere ødelægge en ellers velplanlagt roadtrip end et køretøj, der pludselig bryder sammen. Send bilen til et eftersyn i god tid, så du er sikker på, at mekanikeren kan nå at fikse eventuelle problemer inden jeres afrejse. 

Planlæg stops 

Mange mennesker nyder at køre i bil. Men uanset om du er ét af dem eller ej, må du endelig ikke glemme at planlægge stops i løbet af roadtrippet. Når du begynder at afdække den ideelle rute, kan du overveje at finde mindst et par hoteller, kroer eller hostels på vejen.

Særligt vigtigt er dette, hvis du er den eneste i bilen, der har et kørekort. På enkelte dage kan du muligvis godt køre 12 timer i træk, men generelt set bør du se om du kan begrænse timeantallet. Så sikrer du også, at du ikke er så træt, når I når jeres destination, at du ikke kan nyde opholdet. 

Pak fornuftigt 

Pakning er altid en stor del af ferieforberedelse. Og når du planlægger et roadtrip, er det helt essentielt, at du pakker fornuftigt. Hvis du ikke har kørt ruten før, kan du umuligt vide, om der findes supermarkeder, apoteker eller andre væsentlige forretninger på din vej.

Din pakkeliste bør som minimum omfatte rigeligt med vand, mad og diverse former for snacks, tøj til alt slags vejr og en smartphone, der er fyldt med god musik til turen. Selv i det bedste selskab kan en lang køretur af og til godt blive udmattende. Derfor er det vigtigt, at I har, hvad I skal bruge undervejs. 

Nyd turen! 

Det kan godt være stressende at planlægge et roadtrip, for der er rigtig mange ting, du skal have med i dine overvejelser. Når du har fundet en destination, valgt en rute og gennemgået alle yderligere punkter på ovenstående liste, kan du dog roligt lægge rejseovervejelserne på hylden, slappe af og nyde turen. Vi dimitterer kun fra gymnasiet én gang i løbet af livet. Og med et velplanlagt roadtrip giver du den nylige student en ultimativ gave, som han eller hun vil kunne mindes langt ind i voksenlivet.